Din bostad: exempeltext

Jag bor i en stor trea som ligger i Stockholm på Kistavägen. Jag bor tillsammans med min man. Området är mycket trevligt. Alla våra grannar är snälla och vi brukar hälsa på varandra. Det bor många barnfamiljer i mitt område så det är lugnt om kvällarna.

Min lägenhet har ett vardagsrum, ett sovrum, två badrum, ett arbetsrum och ett kök. I vardagsrummet har jag en stor soffa och framför soffan står ett bord. Jag har en teve som står på ett skåp och på väggarna hänger det några tavlor. I fönstren har jag några blommor som behöver vattnas minst 2 gånger per vecka.

I sovrummet har jag en stor dubbelsäng, en garderob och ett skåp. På väggen hänger det en lång spegel med vit ram runt. På golvet ligger en vit matta.

I arbetsrummet har vi två garderober där vi förvarar kontorsmaterial. Det finns även ett vitt skrivbord som står vid fönstret. Bredvid skrivbordet står en stor bokhylla med böcker i. På skrivbordet har jag ställt min dator. Jag använder datorn när jag studerar eller arbetar.

Mitt kök är stort. Jag har både ett kylskåp, en frys, en spis, en kaffe- och tekokare, bestick, kastruller och en massa annat som behövs i köket. Jag har även en extra arbetsbänk där jag har några skålar på. Under arbetsbänken finns det en tvättmaskin och en torktumlare. Det är bra tycker jag för då slipper jag gå ner till vår gemensamma tvättstuga för att boka en tvättid. I köket har jag också ett vitt och runt bord med fyra stolar. På väggen har vi ingen klocka eftersom vi tittar alltid på mobilerna om vi vill veta hur mycket klockan är.

Mina badrum är små. Det ena är lite större eftersom det finns ett badkar där. Dessutom finns det en toalett och ett handfat. På väggarna finns det krokar där jag kan hänga upp stora badhanddukar och mindre handdukar för att kunna torka av sig om händerna. Det finns även ett litet skåp och en spegel i det ena badrummet. I det andra badrummet finns endast en toalett och ett handfat. Det är bra att ha två badrum, speciellt om du har gäster hemma.

Min lägenhet har även en stor balkong. Där har vi våra utemöbler som t.ex. ett bord, två stolar, en bänk och två utesängar. Vi har en fantastisk utsikt där vi kan se berg, vatten, tvärbana och vi har till och med en badplats i närheten. Eftersom vi har nära till vattnet så brukar jag och min man gå dit för att bada på våren och sommaren. Min man älskar att bada men det gör inte jag.

Detta var lite om min lägenhet. Kan du skriva en egen text om hur din bostad ser ut.

  • Bor du i en lägenhet, hus, radhus eller är du inneboende hos någon?
  • Hur många rum finns det?
  • Vad har du för möbler i dina rum?
  • Kan du berätta lite om ditt område och hur dina grannar är?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s